Egyedi kézzel készített ékszerek és ajándékok! Ingyen szállítás 10.000,- Ft felett

Kérdése van? Hívjon minket! +36203501040

Blog

Szöszmöszölde, ahol minden nap gyereknap!

Annus Edit
Annus Edit
2021.12.16 10:49
Szöszmöszölde, ahol minden nap gyereknap!

Mi is valójában Szöszmöszölde?

Szöszmöszölde az a hely, ahol a fantiáziádat szabadjára engedve kiélheted kreatívitásodat és megvalósíthatod önmagad!

Először is szeretnék bemutatkozni! - Üdvözöllek, Annus Edit vagyok, Szöszmöszölde megálmodója. Régóta terveztem egy olyan helyet, lehetőséget gyerekeknek, ahol mindig kreatívak lehetnek. 2021 nyarán sikerült először megvalósítanom az első nyári táboromat, ahol arra törekedtem, hogy a gyerekek úgy érezzék magukat, hogy "minden nap gyereknap"! Olyan játékos, szórakoztató tárgyakat, dekorációkat készítettünk, aminek készítését eltanulva otthon is megtudják csinálni közösen a családdal. Nagy sikere volt a Piñata készítése, amit mindenki olyan színűre készített, amilyennek megálmodta.

Emellett porcelángyurmáztunk, festettünk- vászonra és cserépre, hűtőmágnest készítettünk, papírmasé technikáját sajátították el a gyerekek... és még sorolhatnám tovább, hogy  milyen színes és vidám pillanatokat töltöttünk el együtt.  Az alábbi linken olvasható a táborról készült cikk.

     

A nyári szezon lefolyását követően ősszel is egy remek hetett töltöttünk el a gyerekekkel az őszi szünetben, ahol a halloween volt a fő koncepció. Ezen a héten is rengeteg új ötlettel áltam elő a gyerekeknek, amit nagyon imádtak. A délelőtti órákban alkottunk és ebéd után elmentünk a helyi ligetbe sétáni, friss levegőt szívni, hogy a mozgás se maradjon el. Fantasztikus hetünk volt, mint hangulatban, mint időjárásban. A természetben a frissen lehullot színes avarból készítettek a gyerekek pihe-puha ágyat. Megtanultunk levélrózsát csinálni. Persze a fogócska, bújócska sem maradhatott el. Az őszi táborról a Facebook oldalamon nézheted meg a képeket,mi mindent csináltunk.

A hidegebb idő beköszöntével a gyerekek igényeit követve bekéreckedtem a helyi iskolákba is, ahol minden héten egy alkalommal készítünk valami új, ötletes dekorációs teméket vagy épp használati tárgyat. Ezeket az alkalmakat úgy alakítottam ki, hogy a gyerekeket meghallgatva találom ki mi legyen a következő heti projekt. Az év végéhez közeledve természetesen az ünnepekre hangolódtunk. Igy találtam ki nekik az ajtódísz-, karácsonyos hűtőmágnes-, kis angyalka-, hóemberkés fakanál-, hóemberkés gyertyatartó készítését.

Nagy élvezettel készítették a gyerekek a különböző dísztárgyakat. Voltak, akik mondták is, hogy "ez a nagyié lesz, mert ő örül az ilyen ajéndéknak"! 

Imádok a gyerekekkel közösen alkotni! Én megmutatom nekik mit fogunk készíteni, mindig vannak alap darabok mutatónak, de hozzáfűzöm, hogy változtassanak rajta bátran! Tegyenek- vagy épp vegyenek el belőle és úgy formálják át, ahogy szívüknek kedves. Hiszen mindannyian egyének és külön-külön más stílust képviselnek. 

Miért jó Szöszmöszölde kuckójában alkotni? Ez az a hely, ahol önmagad lehetsz és szabadon alkothatsz! Mondd el bátran te is véleményed a bejegyzés alatt!

Ha szeretnél alkotni vagy szeretnéd, ha csoportos foglalkozást tartanék bátran keress! Elérhetőségeimet megtalálod itt.