Egyedi kézzel készített ékszerek és ajándékok! Ingyen szállítás 10.000,- Ft felett

Kérdése van? Hívjon minket! +36203501040

Blog

Szöszmöszölde, ahol minden nap gyereknap!

Annus Edit
Annus Edit
2021.12.16 10:49
Szöszmöszölde, ahol minden nap gyereknap!

Mi is valójában Szöszmöszölde?

Szöszmöszölde az a hely, ahol a fantiáziádat szabadjára engedve kiélheted kreatívitásodat és megvalósíthatod önmagad!

Üdvözöllek, Annus Edit vagyok, Szöszmöszölde megálmodója. Régóta terveztem egy olyan helyet, lehetőséget gyerekeknek, ahol mindig kreatívak lehetnek.

2021 nyarán sikerült először megvalósítanom az első nyári táboromat, ahol arra törekedtem, hogy a gyerekek úgy érezzék magukat, hogy "minden nap gyereknap"! Olyan játékos, szórakoztató tárgyakat, dekorációkat készítettünk, aminek készítését eltanulva otthon is megtudják csinálni közösen a családdal. Nagy sikere volt a Piñata készítés, amit mindenki olyan színűre készített, amilyennek megálmodta.

Emellett porcelángyurmáztunk, festettünk- vászonra és cserépre, hűtőmágnest készítettünk, papírmasé technikáját sajátították el a gyerekek... és még sorolhatnám tovább, hogy  milyen színes és vidám pillanatokat töltöttünk el együtt.  Az alábbi linken olvasható a táborról készült cikk.

     

A nyári szezon lefolyását követően ősszel is egy remek hetett töltöttünk el a gyerekekkel az őszi szünetben, ahol a halloween volt a fő koncepció. Ezen a héten is rengeteg új ötlettel áltam elő a gyerekeknek, amit nagyon imádtak. A délelőtti órákban alkottunk és ebéd után elmentünk a helyi ligetbe sétáni, friss levegőt szívni, hogy a mozgás se maradjon el. Fantasztikus hetünk volt, mint hangulatban, mint időjárásban. A természetben a frissen lehullot színes avarból készítettek a gyerekek pihe-puha ágyat. Megtanultunk levélrózsát csinálni. Persze a fogócska, bújócska sem maradhatott el. Az őszi táborról a Facebook oldalamon nézheted meg a képeket,mi mindent csináltunk.

A hidegebb idő beköszöntével a gyerekek igényeit követve bekéreckedtem a helyi iskolákba is, ahol minden héten egy alkalommal készítünk valami új, ötletes dekorációs teméket vagy épp használati tárgyat. Ezeket az alkalmakat úgy alakítottam ki, hogy a gyerekeket meghallgatva találom ki mi legyen a következő heti projekt. Az év végéhez közeledve természetesen az ünnepekre hangolódtunk. Igy találtam ki nekik az ajtódísz-, karácsonyos hűtőmágnes-, kis angyalka-, hóemberkés fakanál-, hóemberkés gyertyatartó készítését.

Nagy élvezettel készítették a gyerekek a különböző dísztárgyakat. Voltak, akik mondták is, hogy "ez a nagyié lesz, mert ő örül az ilyen ajéndéknak"! 

Imádok a gyerekekkel közösen alkotni! Én megmutatom nekik mit fogunk készíteni, mindig vannak alap darabok mutatónak, de hozzáfűzöm, hogy változtassanak rajta bátran! Tegyenek- vagy épp vegyenek el belőle és úgy formálják át, ahogy szívüknek kedves. Hiszen mindannyian egyének és külön-külön más stílust képviselnek. 

Miért jó Szöszmöszölde kuckójában alkotni? Ez az a hely, ahol önmagad lehetsz és szabadon alkothatsz! Mondd el bátran te is véleményed a bejegyzés alatt!

Ha szeretnél alkotni vagy szeretnéd, ha csoportos foglalkozást tartanék bátran keress! Elérhetőségeimet megtalálod itt.